Door de gunstige ligging tussen de kusten van Klein-Azi, Cyprus, Egypte en Syri heeft Kreta, dat ook wel bekend is onder de Venetiaanse benaming Candia, een lange geschiedenis als centrum van de zeehandel. Tussen 1600 en 1400 v.Chr. bereikten de Kretenzers door die ligging een hoog beschavingspeil dankzij hun heerschappij die op zeemacht berust.

Vakantie Kreta

Aanmelden Nieuwsbrief

home | sitemap | contact   
Zomerzin.nl
Chania
Chania is n van de vier provincies van het eiland Kreta. De hoofdstad is de stad Chania.
Na Heraklion is Chania, met ongeveer 70.000 inwoners, de tweede stad van Kreta.
De stad ligt op ongeveer 160 kilometer ten westen van Heraklion aan de noordkust van het eiland. Het gebergte Lefka Ori (Witte Bergen), met ruim dertig bergtoppen hoger dan 2000 meter, spreidt zich uit over een groot deel van het gebied. De hoogste berg is de Pachnes, met 2452 meter. .

Te zien en te doen
In de Stad van Chania de prachtige Venetiaanse haven met de bekende vuurtoren in het fort Firkas uit 1629
Er zijn prachtige gebouwen, parken en pleinen. In het oude centrum vind je gehele Venetiaanse, Turkse en Joodse wijken, die allen hun eigen sfeer dragen. En van de belangrijkste gebouwen is het pand waarin momenteel het archeologisch museum van de stad is gevestigd.
Chania is bekend om zijn veelzijdige uitgangsleven en zijn pittoreske staatjes met sfeervolle restaurantjes.
In het bergachtige binnenland vind je nog traditionele dorpjes, torens, kerken, kloosters en kastelen. Het hele gebied is vol archeologische vondsten en een paradijs voor wandelaars, bergbeklimmers en andere sporten.
Een van de meest populaire trekpleisters is de samaria kloof aan het zuiden kant van de provincie Chania

Stranden
op de noordkust van Chania zijn er veel grote zandstranden te vinden die van alle gemakken voorzien zijn.Naarmate je naar de zuidkust van Chania regio gaat, wordt de natuur bergachtige en woester. Bij Elafonissi, Paleochora, Sougia, Agia Roumeli en Chora Sfakion, vind je de mooiste en de meest rustige stranden. Geheel aan de west kust van provincie Chania bevindt zich het prachtige zandstrand van Falassarna die beslist een bezoek waard is.


Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer